Contact informatie

Voor al uw vragen kunt u ons het beste bellen of een e-mail sturen!

icon_widget_image Maandag-Vrijdag 09:00 - 18:00 Zaterdag: 10:00 to 14:00 icon_widget_image KVK 83820981 icon_widget_image +31 6 38737625 icon_widget_image info@kozanklussenbedrijf.nl
klussenbedrijf beste kwaliteit
  /  Tegelwerk   /  Tegelzetbedrijf Amsterdam
tegelzetbedrijf amsterdam

Tegelzetbedrijf Amsterdam

Tegelzetbedrijf

Op zoek naar een tegelzetbedrijf in de omgeving Amsterdam? Kozan Klussenbedrijf is al jarenlang actief op het gebied van tegelklussen. Ze leveren werk aan nieuwbouw projecten en doen ook aan bestaande woningen renoveren. Kozan Klussenbedrijf biedt innovatieve oplossingen voor elke klus opdracht.

Op zoek naar een tegelbedrijf in Amsterdam?

Als je besluit om zelf te gaan tegelen, dan vraag je jezelf dit waarschijnlijk af. Lees ons artikel over tegelzetten voor een goed resultaat.

Zelf tegelzetten lijkt een lastige klus, maar doe je het stap voor stap, dan is het prima te doen. Je moet het vooral leuk vinden.

Tegels laten zetten wordt steeds goedkoper zeker als je zelf een handje meehelpt. Wil je weten wat het kost om de klus uit te besteden?

Via onze site kun je gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen opvragen bij tegelzetters bedrijven uit jou regio.

tegelzetbedrijf
hoe moet ik tegelzetten

Hoe moet ik tegelzetten?

Het ligt er aan welke ruimte er betegeld moet worden  en wat voor tegels je gebruikt. Er zijn verschillende manieren van tegelzetten niet iedereen doet dat hetzelfde. We hebben de meest gebruikelijke manier van tegelzetten voor je uitgewerkt. Deze manier van tegelzetten bestaat uit de volgende stappen die we verder uitwerken:

  • Materiaal en gereedschap
  • De voorbereiding
  • Tegelzetten
  • Voegen
  • Afwerking

Betegelen:

Nu kun je eindelijk beginnen met tegelen. Zorg ervoor dat je niet overhaast te werk gaat en werk zorgvuldig. Liever wat langer bezig dan ontevreden over het eindresultaat. Begin altijd achter in de ruimte en werk naar de uitgang toe. Breng lijm aan op het oppervlak ter grootte van de tegel en schuif daar de eerste tegel op. Doe hetzelfde aan de andere kant van de kamer. Plaats op iedere tegel een tegelspanner op de hoek en breng daartussen een elastiek aan.

Leg nu tegels tussen de twee tegels in de hoeken. Leg ze tegen het elastiek aan en doe er voegkruisjes tussen. Let op: Tegels zijn niet 100% maatvast. Plaats daarom de voegkruisjes rechtop tussen de tegels, je kunt dan nog een beetje corrigeren. Controleer met een waterpas of de tegels goed liggen. Gebruik voor het snijden van tegels een goede tegelsnijder. Deze zijn vrij prijzig, maar je kunt er ook een huren. Leg een tegel met snijrand altijd aan de buitenkant.

Recente Tegelwerken

Je tegelwerk drogen

Laat het tegelwerk lang genoeg drogen (raadplaag de verpakking of houd 24 uur aan). Daarna kun je beginnen met het voegen. Maak het voegmiddel aan volgens de gebruiksaanwijzing. Breng het voegmiddel met een rubberen spaan aan door diagonaal over de voegen te strijken. Laat de naden tussen tegels en muur vrij.

Laat het voegmiddel drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder dan met een natte spons het voegmiddel van de tegels. Droog de tegels na met een oude doek. Wanneer er cementsluier achter blijft kan je deze stappen herhalen Belangrijk: Een pas betegelde vloer mag 48 uur niet belopen worden!

Bespaar tot 70% op je tegelwerk

Post a Comment

Chat openen